Nuorison kalastustapahtuma onnistui Pelkosenniemellä

Yli-Kemin kalatalousalue järjesti Pelkosenniemen torilla lauantaina 12. elokuuta kolmituntisen kalastustapahtuman. Kohderyhmänä olivat lapset ja nuoret. Tapahtuman aikana paikalla kävi noin viisikymmentä henkeä, eli lapsia aikuisten kanssa.

Kalastustapahtuman tavoitteena oli innostaa peruskouluikäisiä ja sitä vanhempia nuoria kalastusharrastuksen pariin ja antaa tietoa kalatalousalue- ja osakaskuntatoiminnasta.

Yhteistyökumppaneiksi tapahtumaan pyydettiin Lapin Kalatalouskeskus ry, Lapin Vapaa-ajan kalastajat, Sallan Perhokerho, Pyhäjärven osakaskunta, Outdoor Artisans ja Urheilu Sivakka.

Päivän ohjelma oli vapaamuotoinen ja aikatauluton. Lapin Vapaa-ajan kalastajat opastivat kävijöitä kalastuksen saloihin. Perhokerholaiset esittelevät perhokalastusta ja näyttävät perhonsidontaa. Urheilu Sivakka Kemijärveltä esitteli tapahtumassa kalastusvälineitä.

Pyhäjärven osakaskunnan ammattikalastaja Antti Siltala näytti, kuinka ahvenia, haukia ja särkiä käsitellään. Lapset saivat myös nähdä, miten itse ongitut kalat käsitellään. Tapahtumassa saatiin myös Outdoor Artisans Oy:n Venla Saaren tekemiä maistiaisia kalasta haukipuikkojen sekä kala-villapossupyöryköiden muodossa.

Tapahtuma onnistui niin ohjelman kuin ilman puolesta. Kolmituntinen on rento mahdollisuus tutustua kalastuksen eri osa-alueisiin omaan tahtiinsa.

Kalastuspäivän järjestämiseen saatiin avustusta kalastonhoitomaksuvaroista Lapin ELY-keskukselta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *